Η διγλωσσία των Βρυξελλών και του Βερολίνου: Γαλλία,Ιταλία και Ελλάδα.

Τρεις μήνες. Αυτό είναι το περιθώριο που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή-και εμμέσως η Γερμανία- σε Παρίσι και Ρώμη προκειμένου να προσαρμόσουν τους προϋπολογισμούς τους με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης , το οποίο προβλέπει δημόσιο έλλειμμα κάτω από το 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) και δημόσιο χρέος κάτω από το 60% του ΑΕΠ.

Η απόφαση της Επιτροπής μπορεί να ερμηνευθεί ως επιτομή της διγλωσσίας της ευρωπαϊκής -και κυρίως της γερμανικής- ηγεσίας καθώς απο την μία πλευρά απαιτεί απο την Ελλάδα εδώ και τώρα μέτρα που οδηγούν σε ακόμα σκληρότερη λιτότητα ενώ απο την άλλη διαπραγματεύεται , αφήνοντας ορθάνοικτους φεγγίτες στους ισχυρούς με τους οποίους δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση μία μετωπική σύγκρουση. Σημειώνεται ότι ειδικά η Γαλλία έχει πάρει δύο παρατάσεις για την προσαρμογή στους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας. Όσον αφορά τη Γαλλία , οι Βρυξέλλες λένε ότι «το σχέδιο δημοσιονομικού προγράμματος παρουσιάζει τον κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης » , και επισημαίνουν ότι «η Γαλλία πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα «.

«Η Επιτροπή, σε μια κατάσταση χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλού πληθωρισμού, αποφάσισε να μην αποφασίσει και να δώσει χρόνο, επειδή δεν μπορείτε να εφαρμόσει τους κανόνες με τον ίδιο τρόπο σε σχέση με το παρελθόν» , δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας , ο Michel Sapin . Μάλιστα, επτά χώρες, που αντιπροσωπεύουν το 54% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, διέτρεχαν τον κίνδυνο της μη-συμμόρφωσης. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

Με άλλα λόγια οι δύο χώρες που δεν έχουν κάνει ακόμα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας και την απελευθέρωση του τομέα των υπηρεσιών που απαιτούν οι Βρυξέλλες εξακολουθούν -τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο- να βρίσκονται στο απυρόβλητο των Βρυξελλών και του Βερολίνου σε αντίθεση με την Ελλάδα που «στήνεται στο απόσπασμα» εδώ και τώρα. Σίγουρα , δεν πρόκειται για μία σχέση ισότιμων εταίρων αλλά για μία απροκάλυπτη ζούγκλα.

ΠΗΓΗ  http://www.paratiritis.gr/content/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B3%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s