Η Ελιτ των χρηματαγορων,η Ρωσια και οι «σκλαβοι χρεους».

Η ελίτ των χρηματαγορών, η οποία έχει μετατρέψει όλα τα κράτη της Δύσης σε δημοκρατίες χρέους, δεν πρόκειται να διστάσει να επιτεθεί στη Ρωσία – αφού διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει την ηγεμονική της θέση, από την ανερχόμενη Κίνα

«Ξανά πόλεμος στην Ευρώπη; Όχι στο όνομα μας. Κανένας δεν θέλει πόλεμο. Εν τούτοις, οι Η.Π.Α., η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία οδηγούνται αναπόφευκτα στον πόλεμο, εάν δεν σταματήσει επί τέλους ο καταστροφικός φαύλος κύκλος από απειλές και επιθετικές δηλώσεις, ένθεν κακείθεν» (μέρος επιστολής 50 διακεκριμένων Γερμανών στην καγκελάριο, σε ελεύθερη μετάφραση – πηγή).

Άρθρο

Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί έντρομος τον W. Putin να παίζει δημόσια πόκερ με τους πολιτικούς της Δύσης,υπογράφοντας πρόσφατα ένα νέο «πολεμικό δόγμα», με το οποίο ορίζεται το ΝΑΤΟ ως εχθρός της ρωσικής ομοσπονδίας – ενώ ο ίδιος εξουσιοδοτείται επίσημα για τη χρήση πυρηνικών όπλων, εάν απαιτηθεί για την άμυνα της χώρας του.

Αρκετοί εύχονται να αντιλαμβάνεται ότι, οι Η.Π.Α. δεν παίζουν ψεύτικα παιχνίδια, όταν αποφασίζουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, «ενορχηστρώνοντας» παράλληλα έναν χρηματοπιστωτικό, ενεργειακό και οικονομικό πόλεμο τεραστίων διαστάσεων, με θύμα την ίδια, καθώς επίσης το Ιράν.

Ελπίζουν λοιπόν να κατανοεί πως πρόκειται για ένα οικονομικό και στρατιωτικό «παιχνίδι μέχρι θανάτου» – όπου τόσο οι Η.Π.Α., όσο και οι δυτικοί σύμμαχοι τους, τα πιόνια που έπεσαν σαν ανόητα στην παγίδα της υπερχρέωσης που τους έστησε το τραπεζικό καρτέλ, έχουν πολλές διαφορετικές σκοπιμότητες.

Μία από αυτές είναι αναμφίβολα η «αφαίρεση» των δύο παραπάνω κορυφαίων συμμάχων της ανερχόμενηςπαγκόσμιας ηγετικής δύναμης, της Κίνας, έτσι ώστε οι Η.Π.Α. να κερδίσουν χρόνο, προετοιμαζόμενες καλύτερα για την αντιμετώπιση του κίτρινου γίγαντα, το ΑΕΠ του οποίου αυξάνεται γεωμετρικά (γράφημα).

Κίνα, οικονομία – η εξέλιξη του ΑΕΠ της χώρας, σε δις δολάρια Αμερικής.

Εάν βέβαια η οικονομική σύγκρουση με τη Ρωσία εξελιχθεί σε στρατιωτική, δεν είναι καθόλου σίγουρη μία νίκη της δυτικής συμμαχίας – αφού ποτέ μέχρι στιγμής δεν έχει ηττηθεί η Ρωσία στο έδαφος. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα είναι αιματηρή και επικίνδυνη για την Ευρώπη – γεγονός που επεξηγεί την επιστολή των επιφανών Γερμανών στην καγκελάριο, μέρος της οποίας παραθέσαμε στην εισαγωγή του κειμένου.

Περαιτέρω, όταν αναφερόμαστε στις Η.Π.Α., εννοούμε πάντοτε την ελίτ των τραπεζών και της Wall Street, η οποία αυξάνει συνεχώς τον πλούτο, καθώς επίσης την ισχύ της, εις βάρος των αμερικανών Πολιτών – χωρίς να ξεχνάμε πως η διαδικασία αυτή συνεχίζεται κατά τη διάρκεια όλων των μεγάλων πολέμων και οικονομικών κρίσεων, οπότε η ελίτ δεν έχει απολύτως κανένα λόγο να αλλάξει τακτική.

Ειδικότερα, η ελίτ των Goldman Sachs, των Rothschild, των Soros κοκ., η οποία ελέγχει όλα τα δυτικά κράτη με τη βοήθεια της πίστωσης, έχοντας τα κυριολεκτικά μετατρέψει σε εντελώς ανίσχυρες «δημοκρατίες του χρέους», έτσι ώστε να υπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα της, δεν πρόκειται να διστάσει να προκαλέσει τη στρατιωτική αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία – αφού διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει την ηγεμονική της θέση στον πλανήτη από την ανερχόμενη Κίνα, η οποία παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή όλα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, δεν πρόκειται να υποχωρήσει έως ότου ανατραπεί ο Putin, έτσι ώστε η Ρωσία να μετατραπεί σε ένα «κράτος παρία», αποκομμένο από το εμπόριο, καθώς επίσης από τις δυτικές χρηματοπιστωτικές αγορές – ενώ επόμενη στη σειρά θα είναι η Κίνα, αφού προηγουμένως της αφαιρεθούν οι δύο βασικοί της σύμμαχοι: η Ρωσία και το Ιράν.

Παράλληλα φυσικά αποδυναμώνεται και η Γερμανία, η οποία θα ζημιωθεί όσο καμία άλλη χώρα από τυχόν οικονομική κατάρρευση της Ρωσίας – επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει έμμεσα την παγκόσμια ηγεμονία των Η.Π.Α., με τη βοήθεια της Ευρωζώνης και της ΕΕ, ενώ ενδεχομένως η καγκελάριος διενεργεί μυστικές συνομιλίες με το Ρώσο πρόεδρο, με στόχο τη συμμαχία μαζί του.

Η Ρωσία    

Συνεχίζοντας, αναρωτιέται εύλογα κανείς εάν η Ρωσία μπορεί να κερδίσει τον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της – γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να το πετύχει, εάν δεν αλλάξει τον τρόπο που διεξάγεται το παιχνίδι από τις αρχές του 20ου αιώνα, όπου βασίζεται κυρίως στην εξαπάτηση του αντιπάλου.

Για να τα καταφέρει λοιπόν θα πρέπει να εκμεταλλευθεί ήρεμα τις αδυναμίες της Δύσης, οι οποίες είναι κυρίως το δολάριο, τα χρέη και το χρηματοπιστωτικό σύστημα – με τη βοήθεια των οποίων η ελίτ έχει μετατρέψει όλους τους Πολίτες, καθώς επίσης μία σειρά μικρών κρατών, σε σκλάβους χρέους.  

Στα πλαίσια αυτά, πρώτη προτεραιότητα της οφείλει να είναι η από κοινού υιοθέτηση με την Κίνα ενός νομίσματος που να στηρίζεται στο χρυσό, στο πετρέλαιο και στους φυσικούς πόρους – το οποίο να αποτελεί την εναλλακτική λύση στο μοντέλο των «δημοκρατιών του χρέους» που προωθείται από τη Δύση.

Με βάση το κοινό αυτό νόμισμα, θα πρέπει να οικοδομηθεί ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο να είναι ανεξάρτητο από το αμερικανικό και να μην δημιουργεί χρέη – βοηθώντας τη μεσαία τάξη να αναπτυχθεί, βελτιώνοντας τη δημοκρατία και το βιοτικό επίπεδο όλου του πληθυσμού.

Στη συνέχεια η Ρωσία, η οποία διαθέτει τεράστιες εκτάσεις γης και μικρό πληθυσμό, οφείλει να οικοδομήσει κατάλληλες, φιλόξενες συνθήκες εγκατάστασης ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και ανθρώπων, έτσι ώστε να πάψει να στηρίζεται η οικονομία της αποκλειστικά και μόνο στις εξαγωγές ενέργειας – να υιοθετήσει λοιπόν τις αρχές του συστήματος της ελεύθερης αγοράς, το οποίο έχει πάψει να λειτουργεί στη Δύση, έχοντας αντικατασταθεί από το νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό της εκμετάλλευσης της πλειοψηφίας, από την ελίτ των χρηματαγορών.

Θα πρέπει επομένως να προσελκύσει περισσότερο πληθυσμό, προσφέροντας υπηκοότητα και επιχειρηματικές ευκαιρίες σε αλλοδαπούς – εξασφαλίζοντας την προστασία των παραγωγικών επιχειρήσεων και της εργασίας τους, σε συνδυασμό με φορολογικά οφέλη, καθώς επίσης με ένα λειτουργικό Κράτος Δικαίου.

Ειδικά στις περιοχές με καλό κλίμα, όπως στην Κριμαία και στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, μπορούν να δημιουργηθούν «εταιρικοί θύλακοι» που θα προσέλκυαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους και επιχειρηματίες – οι οποίοι θα έθεταν τις βάσεις της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, η Ρωσία θα μπορούσε να μετατραπεί στις Η.Π.Α. του 19ου αιώνα – σε ένα κράτος που με τη βοήθεια της ελεύθερης αγοράς, των ίσων ευκαιριών και της προσέλκυσης δημιουργικών ανθρώπων από ολόκληρο τον πλανήτη, αναρριχήθηκε στο πιο επιτυχημένο που υπήρξε μέχρι σήμερα στην παγκόσμια ιστορία.

Υστερόγραφο

Η πλήρης αποτυχία του δυτικού μοντέλου φαίνεται καθαρά στην περίπτωση της Ιαπωνίας, η οποία έχει χάσει πια το παιχνίδι, έχοντας υπερχρεωθεί σε βαθμό που είναι αδύνατον να μην την οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή – με τις αποταμιεύσεις των κατοίκων της να υποχωρούν για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, καθώς επίσης με του μισθούς, ονομαστικούς και πραγματικούς, να μειώνονται ακόμη περισσότερο (πηγή).

Την ίδια στιγμή, ο «μονεταρισμός του χρέους» εκ μέρους της κεντρικής της τράπεζας έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί – όπου στην αριστερή στήλη αποτυπώνεται το ποσόν που νομισματοποιείται, που μετατρέπεται δηλαδή σε χρήμα κάθε μήνα (μηδενικά επιτόκια, πάγωμα αποπληρωμής), ενώ στη δεξιά τα ομόλογα που εκδίδει μηνιαία το υπουργείο οικονομικών της χώρας, για τη χρηματοδότηση του χρέους.

Ιαπωνία, μονεταριστική πολιτική

Από την άλλη πλευρά η Κίνα, με στόχο να βοηθήσει τη Ρωσία στο συναλλαγματικό πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της,σύναψε ένα συμβόλαιο ανταλλαγής (swap) μεταξύ του γουάν και του ρουβλίου – γεγονός που αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό χτύπημα στο δολάριο.

Όπως αναφέρεται δε (πηγή), υπάρχει μακροπρόθεσμα η δυνατότητα υιοθέτησης ενός κοινού νομίσματος μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την αποδυνάμωση του δολαρίου – ενώ η Κίνα επιχειρεί να ασφαλισθεί απέναντι στις διακυμάνσεις των νομισμάτων των αναπτυσσομένων οικονομιών, λόγω της κατάρρευσης του ρουβλίου, επιτρέποντας επίσης τις συναλλαγές του γουάν με τα νομίσματα της Μαλαισίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Η συμφωνία ανταλλαγής ανακοινώθηκε αργά τη νύχτα, έτσι ώστε να ισχύει από τη Δευτέρα – γεγονός που σημαίνει πως το αμερικανικό όπλο, η χειραγώγηση δηλαδή της τιμής του πετρελαίου με στόχο την υποταγή της Ρωσίας, εκπυρσοκροτεί προς τα πίσω.

Ειδικότερα, αφενός μεν δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα στη βιομηχανία παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο της υπερδύναμης, αφετέρου αναγκάζει τους αντιπάλους της να ενωθούν μεταξύ τους – διευρύνοντας τη συνεργασία τους.

Στα πλαίσια αυτά, η δημιουργία μίας νέας νομισματικής ένωσης, στην οποία θα συμμετέχει τόσο η Κίνα, όσο και η Ρωσία, με εντελώς διαφορετικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, με χρήματα δηλαδή που δεν θα δημιουργούνται χωρίς αντίκρισμα από το πουθενά, αλλά θα βασίζονται στα τεράστια αποθέματα της Κίνας σε συνάλλαγμα, στο χρυσό, καθώς επίσης στην ενέργεια και στο λοιπό υπόγειο πλούτο της Ρωσίας, δεν φαίνεται καθόλου απίθανη – ενώ θα σηματοδοτούσε φυσικά το τέλος της αμερικανικής ηγεμονίας στον πλανήτη.

Προφανώς λοιπόν οι Η.Π.Α. θα αντιδράσουν, με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεση τους – ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πωςδεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο, από ένα πληγωμένο, πανίσχυρο λιοντάρι, το οποίο συνήθως μάχεται μέχρι θανάτου, για να προστατεύσει την περιοχή του.

ΠΗΓΗ  http://www.analyst.gr/2014/12/27/paixnidi-mexri-thanatou/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s