Οι απόγονοι του Goebbels.

Ο καταιγισμός των επιθετικών, διεστραμμένων δημοσιευμάτων των περισσοτέρων γερμανικών ΜΜΕ εναντίον της Ελλάδας, προξενεί έκπληξη ακόμη και στους ίδιους τους Πολίτες της χώρας – οι οποίοι φοβούνται την επάνοδο του ναζισμού 

«Ο Γερμανός δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα, παρά μόνο τον εκφοβισμό – δεν δείχνει καμία απολύτως γενναιοδωρία ή ενδοιασμό στις διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει πλεονέκτημα που δεν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί, κανένα σημείο στο οποίο δεν θα ξέπεφτε χάριν του κέρδους, ενώ είναι άνευ τιμής, υπερηφάνειας ή οίκτου.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει ποτέ να διαπραγματεύεσαι με έναν Γερμανό ή να συμφιλιώνεσαι μαζί του – πρέπει να του υπαγορεύεις αυτά που θέλεις. Υπό οποιουσδήποτε άλλους όρους, δεν θα σε σέβεται ή δεν θα τον εμποδίσεις από το να σε εξαπατήσει» (Keynes).

Άρθρο

Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα στη Γερμανία, διαβάζοντας τα κυριολεκτικά διεστραμμένα δημοσιεύματα των διαφόρων εντύπων της, ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας – έχοντας προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα στους πολυάριθμους λογικούς Πολίτες της, οι οποίοι φοβούνται πως επανακάμπτει ο ναζισμός στη χώρα τους.

Άλλωστε ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους της, ο F. Nietzsche, είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους μίας γερμανικής Ευρώπης, θεωρώντας πως ο εκπολιτισμός, η εξημέρωση καλύτερα των συμπατριωτών του, απαιτούσε μία ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι το αντίθετο – σε καμία περίπτωση δηλαδή αυτό που βιώνουμε σήμερα.

Φυσικά υπάρχουν γερμανικά έντυπα, τα οποία εκπλήσσονται όσο και εμείς με την απίστευτη επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας – έχοντας συγκεντρώσει διάφορα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τα οποία μοιάζουν πάρα πολύ μεταξύ τους. Ορισμένα από αυτά, τα οποία βρήκαμε σε ένα τέτοιο έντυπο, είναι σε ελεύθερη μετάφραση τα εξής:

(α) Ξανά από την αρχή; Η Ελλάδα, η οποία στεκόταν πριν από μερικά χρόνια στο χείλος του γκρεμού, βυθίζοντας την Ευρώπη στην κρίση, βρισκόταν μέχρι σήμερα σε έναν καλό δρόμο – αφού τα οικονομικά της μεγέθη αναβαθμιζόταν. Τώρα φαίνεται πως έχει χάσει ξανά την ισορροπία της (πηγή: FAZ).

(β) Η κρίση επιστρέφει δριμύτερη: Φόβοι εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Μετά τις εκλογές θα μπορούσε να κυβερνήσει η εξτρεμιστική αριστερά. Οι πιθανότητες αδυναμίας πληρωμών της Ελλάδας αυξάνονται.

Η Ελλάδα φαινόταν πως τα είχε καταφέρει σε γενικές γραμμές. Η δημοσιονομική εξυγίανση, καθώς επίσης τα μέτρα λιτότητας που είχαν επιβληθεί στη χώρα, μετά το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης, είχαν αποδώσει καρπούς. Οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες απαιτούσαν σκληρές μειώσεις των εισοδημάτων του πληθυσμού της, έχουν κάνει τη χώρα πιο ανταγωνιστική.

Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η οικονομία της αναπτύσσεται ξανά. Τώρα όλα παίζονται πλέον στα χαρτιά: αφού η χώρα απειλείται από την επιστροφή της σε μία βαθιά κρίση, πιθανόν με οδυνηρότερα αποτελέσματα σε σχέση με την πρώτη φορά (πηγή: Zeit).

(γ)  Καθόλου φρέσκα χρήματα στους αριστερούς δημαγωγούς της Ελλάδας: Η χώρα έχει εκλογές. Εάν κερδίσει η αριστερά, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Τα ουτοπικά προγράμματα αύξησης των δαπανών, πολύ δύσκολα θα θελήσουν να τα χρηματοδοτήσουν οι Ευρωπαίοι – πολύ σωστά (πηγή: Manager Magazin).

(δ) Οι θυσίες δεν πρέπει να χαθούν: Μία νίκη της αριστερής συνεργασίας θα μπορούσε να απειλήσει τις οικονομικές επιτυχίες της χώρας, οι οποίες επιτεύχθηκαν πολύ δύσκολα (πηγή: Deutsche Welle).

(ε) Η κυβέρνηση της Γερμανίας (CDU) χαρακτηρίζει τις εκλογές στην Αθήνα «απίστευτα ενοχλητικές»: Τα δύο μεγάλα κόμματα της Γερμανίας προειδοποιούν τη μελλοντική ελληνική κυβέρνηση για τη διακοπή της συνεργασίας της με την Τρόικα (πηγή: Handelsblatt).

(στ) Ανήσυχοι Έλληνες πραγματοποιούν αναλήψεις 2,5 δις € από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους (πηγή:Suedddeutsche).

(ζ)  Τα γερμανικά ΜΜΕ εφευρίσκουν τραπεζικές επιθέσεις (Bank runs) στην Ελλάδα: Στα πλαίσια της δημιουργίας συνθηκών πανικού, η προπαγανδιστική γερμανική μηχανή (Spiegel, Handelsblatt, Focus, Welt), αναφέρει πως οι Έλληνες επιτίθενται στις τράπεζες (πηγή: GR-Blog).

Υπάρχουν δεκάδες άλλα δημοσιεύματα, τα οποία μπορεί κανείς να βρει εδώ, τεκμηριώνοντας την απίστευτη μανία των γερμανικών ΜΜΕ εναντίον της Ελλάδας – αναφερόμενα στο σταμάτημα της χρηματοδότησης της από το ΔΝΤ, στο ότι είναι δυνατόν να φύγει από την Ευρωζώνη χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στο ευρώ κοκ.

Άλλα πάλι θεωρούν πως η χώρα μας είναι ο βασικός υπεύθυνος για την ξαφνική κατάρρευση του ευρώ (γράφημα), διατυπώνοντας απόψεις εντελώς αντικρουόμενες μεταξύ τους – αφού είτε αποτελεί συστημικό κίνδυνο (ανάλυση), οπότε δεν είναι ορθολογική για την Ευρωζώνη η έξοδος της, είτε όχι.

Ευρώ – η συνεχιζόμενη πτώση του νομίσματος, μετά την ανακοίνωση για επικείμενες εκλογές στην Ελλάδας. 2

Ολοκληρώνοντας, όλη αυτή η γερμανική υστερία κοστίζει πανάκριβα στην πατρίδα μας – αφού προκαλεί την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της (spreads), τη συνεχή πτώση του χρηματιστηρίου, φόβο στους Έλληνες καταθέτες, ασάφεια στους Πολίτες κοκ.

Πρόκειται επομένως για μία επίθεση κατά μέτωπο εναντίον μας, αντίστοιχου επιπέδου με αυτήν στη Ρωσία – για έναν οικονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου από εκείνη τη χώρα, η οποία έχει ξεχάσει πως οι ναζί πρόγονοι της κατέστρεψαν την ήπειρο μας και ειδικά την Ελλάδα, σε βαθμό που δεν θα έπρεπε ίσως να τους συγχωρηθεί.

Υστερόγραφο: Φαίνεται πως δεν έχουμε μόνο εμείς οι Έλληνες το ελάττωμα του «βάζουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας» – αφού τα δημοσιεύματα εναντίον της Ελλάδας, ιδίως οι αναφορές στην έξοδο της από το ευρώ, έχουν προκαλέσει την κατάρρευση του κοινού νομίσματος, καθώς επίσης όλων των χρηματιστηριακών δεικτών του πλανήτη (ανάλυση).

Επιγραμματικά, η Ιταλία εμφανίζει πτώση άνω του -4,5%, η Ισπανία πάνω από -3,5%, η Γαλλία ξεπερνάει το -3%, η Γερμανία το -2,7%, ο δείκτης των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών εταιρειών το -3,5%, ο αμερικανικός το -1,35%, ο ιαπωνικός το -2%, ο αγγλικός επίσης κοκ. Με βάση τα παραπάνω, η πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου στο -5,6%, με ελάχιστες όμως συναλλαγές, μοιάζει κυριολεκτικά με πλημμέλημα.

Απαιτείται λοιπόν ψυχραιμία από όλους μας, καθόλου φόβος και απομόνωση των σειρήνων της προπαγάνδαςσε καμία περίπτωση κομματική πόλωση και εμφύλιος πόλεμος, αφού μόνο κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστρέψει την πατρίδα μας.

Τέλος, εμπιστοσύνη στην «κοινή βούληση», η οποία είμαστε σίγουροι πως θα αποφασίσει σωστά στις εκλογές, με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας – το οποίο φυσικά δεν πρέπει να είναι εις βάρος των συμφερόντων των άλλων.

ΠΗΓΗ  http://www.analyst.gr/2015/01/05/oi-apogonoi-tou-goebbels/

Σχολιάστε