Ιταλία: Το κόμμα του Renzi ζητά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα να ανοίξει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ζητούν να μην υπάρξει ανάμειξη άλλων χωρών στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου
Το ιταλικό «Δημοκρατικό Κόμμα», ζητά από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα έναρξη διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Korriere Della Serra, η διεύθυνση του Δημοκρατικού Κόμματος η οποία συνεδρίασε χθες το απόγευμα, ενέκρινε απόφαση με την οποία ζητά από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να ξεκινήσει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος, και στον βουλευτή Στέφανο Φασσίνα, αλλά υιοθετήθηκε από την διεύθυνση των Δημοκρατικών στο σύνολό της.
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει, χαρακτηριστικά, ότι «οι Δημοκρατικοί είπαν «ναι» στο κείμενο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».
Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, το Partito Democratico (Δημοκρατικό Κόμμα) ζητά από την κυβέρνηση του Μ. Renzi να παρέμβει ώστε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να αποφευχθούν, όπως γράφει η Korriere Della Serra, «ανάμειξη άλλων χωρών, ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σχετική απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος αναφέρεται ότι οι ελληνικές εκλογές πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση, η οποία χαρακτηρίζεται από δοκιμασίες οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ υπογραμμίζεται ότι πρέπει να τύχει σεβασμού η ουσία της Δημοκρατίας, ώστε να μπορέσουν να επιλέξουν, οι Έλληνες πολίτες, τους πολιτικούς εκπροσώπους τους, χωρίς εξωτερικούς επηρεασμούς.
ΠΗΓΗ  http://bankingnews.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/item/178004-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-renzi-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1.html
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s