Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Πρέπει να δοθεί χρόνος στις χώρες της νότιας Ευρώπης για τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Gabriel δήλωσε ότι «δεν είναι ευχαριστημένος» από τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων
Tην πεποίθηση ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στις ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε κρίση για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, S. Gabriel.
Ειδικότερα σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Handelsblad, ο Σοσιαλδημοκράτης Gabriel δήλωσε ότι «δεν είναι ευχαριστημένος» από τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, στις οποίες έχουν προχωρήσει οι χώρες της νότιας Ευρώπης που περνούν κρίση.
Παρόλα αυτά, σημείωσε ότι «αν δεν κάνουμε κάτι για τα 26 εκατομμύρια ανέργων (στην Ευρωπαϊκή Ένωση), αν στείλουμε στην ανεργία μια ολόκληρη γενιά νέων, τότε η αντίσταση ακόμη και στην πιο συνετή μεταρρύθμιση θα είναι τόσο μαζική που οι κυβερνήσεις θα συντριβούν».
Η προηγούμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ηγέτες των κρατών της ΕΕ εμπόδισαν «εξαιτίας της δικής τους ιδεολογικής εμμονής για τη γρήγορη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων» την εφαρμογή πολιτικών που θα συνδύαζαν μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, κατήγγειλε o Gabriel.
«Η πολιτική αυτή (της μείωσης των ελλειμμάτων) έχει αποτύχει βαθιά», υπογράμμισε.
«Έχει έρθει η ώρα» η νέα Επιτροπή υπό τον J. C. Juncker να αλλάξει την πολιτική αυτή, επεσήμανε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.
Πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος για να μειωθούν τα ελλείμματα των χωρών που προχωρούν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είναι «μια στροφή 180 μοιρών στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική», σύμφωνα με τον ίδιο.
ΠΗΓΗ  http://bankingnews.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/item/178303-gabriel-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.html

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Πρέπει να δοθεί χρόνος στις χώρες της νότιας Ευρώπης για τις μεταρρυθμίσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s