Bloomberg: Οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ.

Καθώς η Ελλάδα οδηγείται προς τις ύστατες συνομιλίες για την χρηματοδότησή της με την θέση της στην ευρωζώνη να βρίσκεται στη συζήτηση, οι κάτοχοι ομολόγων είναι εντυπωσιακά αισιόδοξοι για την μέχρι τώρα αποτυχία της να διασφαλίσει μια συμφωνία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό δημοσίευμά του, ξεχάστε τους αναλυτές στην Commerzbank AG που λένε ότι υπάρχει 50% πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα, και εκείνους στην Barclays PLC που θέτουν τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ υψηλότερα από κάθε φορά μετά από το 2012. Ο Bloomberg Greece Sovereign Bond Index δείχνει ότι αυτοί που έχουν τα χρήματά τους σε «κίνδυνο», δεν θεωρούν ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των πιθανοτήτων εξόδου από την ευρωζώνη.

Ο δείκτης, ένα σταθμισμένο μέτρο με βάση την αξία των αγορών, για τα ομόλογα της Ελλάδας, διαμορφώθηκε στα 90,05 στο κλείσιμο της Τετάρτης, υψηλότερα κατά 23% σε σχέση με το πενταετή μέσο όρο. Και είναι περίπου πέντε φορές υψηλότερα από το επίπεδο των 17,2 μονάδων που έφθασε το 2012 όταν η χώρα προχώρησε στην μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία.

«Τα πράγματα είναι πολύ πιο ήπια αυτή τη φορά. Το 2012 υπήρχε μεγάλος φόβος ότι θα κατέρρεε όλο το σύστημα. Οι περισσότεροι τώρα αναμένουν μια λύση», δηλώνει ο Allan von Mehren, επικεφαλής αναλυτής της Danske Bank στην Κοπεγχάγη.

Αυτή ήταν η άποψη των «bulls», μεταξύ των οποίων η Pacific Investment Management και το hedge fund Greylock Capital Management, οι οποίοι δήλωσαν πως ακόμη βλέπουν αξία στα ελληνικά ομόλογα μετά από τις εκλογές και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η ένδειξη εμπιστοσύνης, σχολιάζει το Bloomberg, έρχεται σε αντίθεση με τις κινήσεις των αγορών ομολόγων στις αρχές της δεκαετίας, που ανέτρεψαν κυβερνήσεις, οδήγησαν χώρες να αποδεχθούν διασώσεις και έφεραν την περιοχή στο χείλος της διάλυσης.

«Συγκρίνοντας τα spreads και τις κινήσεις τώρα με το 2012, είναι μια εντελώς διαφορετική αγορά. Το 2012, το ρίσκο μιας χρεοκοπίας είχε προεξοφληθεί. Εάν κοιτάξουμε τα επίπεδα των αποδόσεων που βλέπουμε τώρα, οι αγορές φαίνεται να είναι λιγότερο πιεσμένες», αναφέρει ο Daniel Lenz, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της DZ Bank στην Φρανκφούρτη.

«Η Ελλάδα έχει παίξει περισσότερο στα media παρά στις αγορές. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό που βλέπουμε είναι ό,τι είχαμε περάσει και στο παρελθόν. Οι αγορές ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί με την Ελλάδα. Στο τέλος θα φτάσουμε σε αυτή τη λύση», τονίζει ο Kerry Craig της JP Morgan Asset Management.

ΠΗΓΗ  http://www.capital.gr/News.asp?id=2235036

Πηγή:www.capital.gr

Advertisements

2 thoughts on “Bloomberg: Οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ.

 1. Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου παρέλαβε μια χώρα με τα εξής δεδομένα:

  -Η Ελλάδα, με πολλές θυσίες, είχε αποκαταστήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εταίρους της.

  -Σύμφωνα με όσα είπε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου η ελληνική οικονομία το 2014 εμφάνισε έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ και το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης!

  -Η ελληνική οικονομία το τελευταίο τρίμηνο του 2014 μπήκε σε αναπτυξιακή τροχιά, για πρώτη φορά μετά από μια 5ετία.

  -Για το 2015 οι εκτιμήσεις της Eurostat προέβλεπαν ρυθμό ανάπτυξης του 2.5%

  -Τον Φεβρουάριο ήταν προγραμματισμένη η τελευταία αξιολόγηση προκειμένου η χώρα να λάβει την τελευταία δόση και να βγει από το μνημόνιο.

  -Είχε συμφωνηθεί ήδη η προληπτική γραμμή στήριξης για την περίπτωση που η χώρα αντιμετώπιζε προβλήματα στις αγορές.

  -Ο νέος Πρόεδρος της Ε.Ε. είχε ήδη ανακοινώσει το αναπτυξιακό του πακέτο, από το οποίο η χώρα μας θα ελάμβανε ένα σημαντικό μερίδιο.

  -Η συζήτηση για την ρύθμιση του χρέους, συμφωνημένη ήδη από το Eurogroup του Δεκεμβρίου 2014, θα ελάφρυνε σημαντικά τα ετήσια χρεολύσια μας.

  Που βρισκόμαστε τώρα;

  Και αν ακόμα η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου καταφέρει να εξασφαλίσει, έστω κάποιες πρόσθετες παραχωρήσεις από τους δανειστές μας, έχουμε αναλογιστεί το κόστος;

  -Οι …καθηγητές του «δεν πληρώνω» θα είδαν τα έσοδα του δημοσίου να συρρικνώνονται κατά 936 εκατομμύρια τον Ιανουάριο.

  Τις καταθέσεις να κάνουν φτερά από τις τράπεζες και τις τραπεζικές μετοχές να εξαϋλώνονται. Ποιοί και με τι χρήματα θα ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες;

  -Έχουμε διαρρήξει τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης συμπεριφερόμενοι με περισσή αλαζονεία.

  -Προαναγγέλλονται παροχές και προσλήψεις που θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με πρόσθετες δαπάνες

  Και τα χειρότερα δεν είναι αυτά:

  Υποτίθεται ότι αυτοί οι σπουδαίοι (λέμε τώρα) οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ήδη έτοιμο σχέδιο μια και θα ….έσκιζαν τα μνημόνια το βράδυ των εκλογών. Ο Τσίπρας μάλιστα, με εκχυλίζουσα αλαζονεία στοιχημάτιζε ότι δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να μην δεχόταν η Μέρκελ το σχέδιο του!

  Καλά, τόση γκαντεμιά;

  Πέσαμε στην μία πιθανότητα στο …εκατομμύριο, την ατυχία μου;

  Όπως, αποδείχθηκε, λοιπόν, το πρόγραμμα Τσίπρα ήταν αέρας κοπανιστός!

  Και τώρα ζητάνε ένα εξάμηνο παράταση για να ετοιμάσουν σχέδιο!

  Αυτά γιατί δεν τα είπαν προεκλογικά στον ελληνικό λαό;

  Όχι, ότι θα άλλαζε τίποτα. Όμως, δεν τους ένοιαζε μια στοιχειώδης αξιοπιστία;

  Όμως, ακόμα και έτσι. Έχουν σκεφτεί οι μαθητευόμενοι μάγοι της συγκυβέρνησης, ότι οδηγούν τη χώρα σε μια παρατεταμένη αβεβαιότητα έξη μηνών; Όπου ο καθένας θα βγαίνει και θα λέει το μακρύ του και το κοντό του;

  Όπου τα κοράκια των αγορών θα στήνουν παιχνίδια για την έξοδο της χώρας από το ευρώ;

  Είναι δυνατόν, μέσα σ’ αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας να πάρει μπρός η ελληνική οικονομία;

  Το πιθανότερο είναι να πάει πίσω.

  Να ξανακυλήσουμε στην ύφεση και στα ελλείμματα.

  Έχουν αναλογιστεί οι ….φωστήρες πόσο θα πληρώσουμε αυτούς τους πειραματισμούς;

  • Τασο τετοιο λιβανισμα που κανεις στηο Σαμαρα ουτε ο ιδιος εχει κανει στον εαυτο του.Αναλογισου τι καταστροφη καναν στη χωρα οι προηγουμενοι και ποσα πραγματα καλειται να κανει ο Τσιπρας για να αντιστρεψει αυτη τη κατασταση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s