Ο Ιαπωνας Υπεξ. ταπωνει τη Μερκελ…

Κυρία Μέρκελ το ξέρεις «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»;

Τη Δευτέρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι «η αποδοχή της ιστορίας» θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς τη συμφιλίωση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει μετά τον B’Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γράφει ο Υποναύαρχος (εα) Δημήτριος Ν. Τσαϊλάς ΠΝ
Στρατιωτικός Αναλυτής

Βέβαια η καγκελάριος μιλούσε για την Ιαπωνία όσον αφορά τις σχέσεις με τους γείτονές της και έκανε αυτό το σχόλιο πριν από την συνάντηση της με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε στο Τόκιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας κ. Φούμιο Κισίμπα αμέσως έδωσε “πληρωμένη απάντηση” στην κυρία, ότι «η χώρα του δεν θα πρέπει απλά να συγκρίνεται με τη Γερμανία από την άποψη της εκκαθάρισης και τακτοποίησης των λογαριασμών μετά το B’Παγκόσμιο Πόλεμο» σύμφωνα με το NHK TV channel.

«Η Ιαπωνία και η Γερμανία διαφέρουν όσον αφορά το τι συνέβη κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, κάτω από ποιες συνθήκες ενεπλάκησαν, και ποιες χώρες έχουν ως γείτονες. Είναι άτοπο να συγκρίνουμε απλά τα δύο έθνη», δήλωσε ο κ. Κισίμπα, στους δημοσιογράφους.

Τόνισε ότι η ιαπωνική κυβέρνηση παραδέχτηκε την τεράστια ζημιά που η χώρα του είχε προκαλέσει σε πολλά άλλα κράτη, ιδίως στην Ασία, κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η Αυτοκρατορική Ιαπωνία και η ναζιστική Γερμανία, μαζί με τη φασιστική Ιταλία, ήταν η συμμαχία του Άξονα κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου, πολεμώντας εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων που συμμετείχε και η πατρίδα μας η Ελλάδα.

Παραδέχτηκε επίσης, ότι οι ιάπωνες διαπράξανε πολλά εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών δολοφονιών στις περιοχές της Κίνας, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, καθώς και άλλων κατεχομένων από τους ιάπωνες εδαφών. Αυτές οι δηλώσεις έγιναν διότι το ζήτημα της μεταπολεμικής συμφιλίωσης συχνά προκαλεί διπλωματικές εντάσεις, κυρίως με την Κίνα και τη Νότια Κορέα.

Είμαστε αντιμέτωποι με μια “τεκτονικών μετακινήσεων γεωπολιτική κατάσταση ” ίσως την πιο επικίνδυνη από κάθε άλλη φορά που έχουμε αντιμετωπίσει στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι. Το χάος και ο εξτρεμισμός επικρατούν στη Μέση Ανατολή και Αφρική, η νέα κινεζο-ρωσική προσπάθεια επέκτασης των επιρροών τους, γεωοικονομικά και γεωστρατηγικά αντίστοιχα, μια αποδυναμωμένη Ευρώπη που απειλείται με διάλυση και τις ΗΠΑ να ψάχνουν τι επιλογή θα κάνουν.

Πράγματι η γεωπολιτική κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη, από την αντίστοιχη των παραμονών του Β “Παγκοσμίου Πολέμου. Όσον αφορά όμως στη δική μας γειτονιά η Γερμανία αρνείται με επιμονή να αποδεχτεί τις πολεμικές αποζημιώσεις και την καταβολή του αναγκαστικού δανείου που επέβαλαν στην Ελλάδα. Λοιπόν κ. Μέρκελ αφήστε τις συμβουλές στους ιάπωνες και δώστε λύση για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων στην Ελλάδα και φερθείτε ως Ηγέτης και όχι ως Ηγεμόνας, αλλιώς στην πατρίδα μου λέμε «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»

ΠΗΓΗ http://www.komistes.gr/%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AF%CE%B4/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s