Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν οι εργαζόμενοι της ΕΚΤ–Στα πρόθυρα υπερκόπωσης βρίσκεται ένας στους τρεις.

Ανεπαρκές το προσωπικό της ΕΚΤ, τονίζει το σωματείο των εργαζομένων
Επιστολή διαμαρτυρία για την υποστελέχωση του ιδρύματος απέστειλε το σωματείο των εργαζομένων της ΕΚΤ, στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.
Ειδικότερα, αναφέρεται πως ένας στους τρεις υπαλλήλους της κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης βρίσκεται στα πρόθυρα υπερκόπωσης, καθώς το προσωπικό δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του ιδρύματος.
Μάλιστα το 5% των εργαζομένων, που απάντησε σε σχετικό ερωτηματολόγιο, ανέφερε ότι «κάνει αυτοκτονικές σκέψεις ή/και σκέψεις να αυτοτραυματιστεί»!
Το σωματείο τονίζει πως τα επίπεδα εξουθένωσης είναι σχεδόν διπλάσια από ότι τα φυσιολογικά επίπεδα στην κοινωνία γενικότερα.
Στην επιστολή επισημαίνεται, ακόμα, πως η τράπεζα δεν έχει επαρκές προσωπικό για να καλύψει το νέο ρόλο της, ως τραπεζικός επιτηρητής της Ευρωζώνης, οδηγώντας σε αυξημένα επίπεδα άγχους και εκνευρισμού τόσο στους υπαλλήλους, όσο και τους διευθυντές και τη διοίκηση.
Ακόμα, κατηγορούν τους 19 τραπεζίτες του διοικητικού συμβουλίου ότι νοιάζονται περισσότερο για το εθνικό συμφέρον της χώρας που εκπροσωπούν και όχι συνολικά για την Ευρωζώνη.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι οι εθνικές κεντρικές τράπεζες απασχολούν 60 χιλ. εργαζομένους, ενώ η ΕΚΤ 2.344.
Τόνισαν, ακόμα, πως τα προνόμια που έχουν, όπως έξι βδομάδες έμμισθων διακοπών το χρόνο, δεν καλύπτει «τον μαραθώνιο που καλούνται να τρέξουν σε καθημερινό επίπεδο».
Κατέληξαν δε πως «η παραίτηση από την ΕΚΤ δεν είναι επιλογή, καθώς έχουν επενδύσει τη ζωή τους σε αυτή», προσθέτοντας πως «αντί να εγκταλείψουμε, επιλέγουμε να αλλάξουμε την ΕΚΤ».
Η ΕΚΤ αρνήθηκε να προβεί σε σχετικές δηλώσεις.
ΠΗΓΗ   http://dns2.bankingnews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s