ΕΚΤ: Το 24,8% του ΑΕΠ «ξόδεψε» η Ελλάδα για να σώσει τις τράπεζες…

Δεύτερη στις δαπάνες, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, προκειμένου να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα είναι η Ελλάδα, για το διάστημα 2008-2013, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΚΤ. Τα μεγαλύτερα ποσά δαπάνησε η Ιρλανδία.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η Ελλάδα δαπάνησε το 24,8% του ΑΕΠ της προκειμένου να μην αφήσει το τραπεζικό της σύστημα να καταρρεύσει. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιρλανδία έφθασε στο 37,3%, ενώ η τρίτη χώρα με τις υψηλότερες δαπάνες ήταν η Σλοβενία με 14,2% του ΑΕΠ.

Συνολικά δαπανήθηκε το 5,1% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης ώστε το τραπεζικό σύστημα να παραμείνει «ζωντανό», με το ποσό να ξεπερνά τα 500 δισ. ευρώ, αν και υπάρχει μεγάλη διαφορά δαπανών μεταξύ των κρατών-μελών.

Για παράδειγμα χώρες όπως Ιταλία, Γαλλία, Φινλανδία, Σλοβακία και Εσθονία είχαν, σχεδόν, μηδενικές δαπάνες, ενώ η Γερμανία ξόδεψε πάνω από το 1/10 της ετήσιας οικονομικής της παραγωγής για να διασώσει τις τράπεζές της.

ΠΗΓΗ   http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/trapezes/item/228333-ekt-to-24,8-tou-aep-%C2%ABksodepse%C2%BB-i-ellada-gia-na-sosei-tis-trapezes

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s