Νικολούδης: Βρέθηκε 7 δισ. «μαύρο χρήμα» σε 28.000 ΑΦΜ.

Φόροι 2,5 δισ. προκύπτουν από 5.500 υποθέσεις στη «λίστα Νικολούδη», δήλωσε ο υπουργός. Αργεί ο καταλογισμός. Δεν ξέρω με ποιου ευθύνη δεν εισπράχθηκε προκαταβολή 1,4 δισ. από τις ελβετικές αρχές το 2012. Πολύ αργή η απονομή Δικαιοσύνης.
Μεικτά κλιμάκια ελέγχου που αποτελούνται από στελέχη του ΣΔΟΕ, της οικονομικής αστυνομίας και του εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικων και του Λιμενικού έχουν ήδη ξεκινήσει τελωνειακούς ελέγχους από τη Μεγάλη Δευτέρα σε όλες τις πύλες εξόδου του Ν. Αττικής σε λιμάνια, τελωνεία και αεροδρόμια προκειμένου να παταχθεί κάθε μορφή λαθρεμπορίου.Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας κατά της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, τα κλιμάκια θα επεκταθούν σύντομα και στην υπόλοιπη Ελλάδα ενώ θα κάνουν ελέγχους και αποελέγχους την ίδια ημέρα.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί σε όλους η αίσθηση ότι ανά πάσα στιγμή θα υπάρχει ένα «μάτι» που θα τους εποπτεύει όλους.

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε συνάντηση που είχε με πρέσβεις ξένων χωρών, κάποιοι εξ αυτών του είπαν ότι θα είχε λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας αν είχε αντιμετωπιστεί τα φαινόμενα λαθρεμπορίας.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Νικολούδης σημείωσε ότι δεν γνωρίζει με ευθύνη ποιου το 2012 η Ελβετία στο πλαίσιο συμφωνίας της με την Ελλάδα για τον έλεγχο καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες ήταν έτοιμη να δώσει στη χώρα μας 1,4 δισ. ευρώ ως προκαταβολή των φόρων που εκτιμούσαν ότι θα εισπράξουν.

Όπως είπε, όμως, τα χρήματα αυτά δεν εισπράχθηκαν ποτέ χωρίς να γνωρίζει εάν έγινε με ευθύνη της Ελβετίας ή δική μας…

Όσον αφορά τη φοροδιαφυγή ο κ. Νικολούδης δήλωσε πεπεισμένος ότι έχει ηττηθεί και μάλιστα με απλό τρόπο. Αυτό που δεν έχει λυθεί όμως, είπε, είναι η είσπραξη των φόρων…

Εξηγώντας τι εννοεί, αναφέρθηκε στην αποκαλούμενη «λίστα Νικολούδη» λέγοντας ότι σε αυτή συμπεριλήφθηκαν στοιχεία από το 2010 και έπειτα, καταθετών που είχαν από 200.000 ευρώ και πάνω και είχαν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό.

Συνολικά ελέγχθηκαν 28.000 ΑΦΜ, και συγκρίθηκε τι δηλώνει το κάθε ΑΦΜ με τις καταθέσεις που έχει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Προέκυψαν 5.500 υποθέσεις με απόκλιση που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί. Ειδικότερα αποκρυβείσα ύληήταν 7 δισ. που αναλογεί σε φόρο 2,5 δισ.!

Ωστόσο, από αυτά έχουν εισπραχθεί ελάχιστα, γιατί, όπως είπε, αργεί πολύ ο καταλογισμός…

Αν και θήτευσε 35 χρόνια στη Δικαιοσύνη, ο κ. Νικολούδης υποστήριξε ότι δεν απονέμεται Δικαιοσύνη, αφού αυτή κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ σημείωσε πως δεν ευελπιστεί ότι θα εξαλείψει τη διαφθορά, αλλά θα την περιορίσει.

Πηγή: Real.gr http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1324829/nikoloydhs-7-dis-mavro-hrhma-se-28000-afm.html

Advertisements

One thought on “Νικολούδης: Βρέθηκε 7 δισ. «μαύρο χρήμα» σε 28.000 ΑΦΜ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s