Σχέδιο: Ανασφάλεια.

Οι εικόνες των αντιεξουσιαστων και των παρανόμων μεταναστών που εμφανίζονται πλέον σε όλα κεντρικά δελτία ειδήσεων, είναι η πρώτη φάση του σχεδίου «ανασφάλεια». Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η κορύφωση του κλίματος οικονομικού πανικού, με δημοσιεύματα και τηλεοπτικά «ρεπορτάζ», τα οποία αναπαράγουν δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ, τα οποία εστιάζονται είτε σε σενάρια Grexit είτε σε ελλείψεις στην αγορά είτε για «άδεια δημόσια ταμεία «.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι σε αυτό το μπαράζ των δημοσιευμάτων που στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, η αιχμή του δόρατος θα είναι η οικονομία .Στην πραγματικότητα όμως ο σχεδιασμός, βασίζεται σε ένα .σκακιστικό τέχνασμα, στο οποίο ο αντίπαλος εγκλωβίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε οποιαδήποτε αντίδραση και να επιλέξει τον οδηγεί σε ακόμη πιο ασφυκτικό αδιέξοδο, με προφανή στόχο την …παράδοση. Το ελληνικό μοντέλο έχει όμως μία αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα: ενώ η αντιπολίτευση φαίνεται ότι έχει ξεκαθαρισμένο ότι η πιθανότητα ενός Grexit είναι πλέον περιορισμένη με αποτέλεσμα η τακτική της να εστιάζεται στην μάχη των χαρακωμάτων , οι επιχειρηματίες των media εμφανίζονται πολύ πιο επιθετικοί. Αν μάλιστα συγκρίνει κανείς τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τους συγκρίνει με το κλίμα που δημιουργούν τα τηλεοπτικά δελτία τότε θα αισθανθεί ότι η αντιπολίτευση έχει γίνει υπόθεση των επιχειρηματιών-ιδιοκτητών τους.
Για παράδειγμα, στην υπόθεση των αντιεξουσιαστών, η πίεση που ασκείται οδηγεί είτε σε μια αργή και σταθερή φθορά λόγω απραξίας είτε σε μια μετωπική σύγκρουση με ομάδες αντιεξουσιαστών, οι οποίοι αντιδρώντας στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, θα προχωρήσουν σε τακτικές «αντάρτικου πόλης» που σίγουρα θα προκαλέσουν πολλαπλές επιπτώσεις στην αίσθηση ασφάλειας όχι μόνο των κατοίκων της πρωτεύουσας αλλά και όλων των αστικών κέντρων της χώρας. . Με δεδομένη την παρουσία αντιεξουσιαστικών ομάδων, σε όλες τις πόλεις της χώρας που λειτουργούν πανεπιστημιακά ιδρύματα και ΤΕΙ, προφανής στόχος εκείνων που εμπνεύστηκαν αλλά και όσων υλοποιούν τον σχεδιασμό είναι η αίσθηση της ανασφάλειας να κυριαρχήσει στα μεσαία στρώματα σε όλην την χώρα.
Από την άλλη πλευρά, οι εντολές για καταστολή των «διαδηλωτών», πέραν των συγκρούσεων που θα σηματοδοτήσουν, θα έχουν επιπτώσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι γνωστά τα φιλικά αισθήματα ορισμένων συνιστωσών του στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Παράλληλα,μία ήπια στάση απέναντί τους δεν αποκλείεται να προκαλέσει τριβές και στην ιδιότυπη κυβερνητική συμμαχία που εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης.Μια ακόμη παράμετρος είναι, ότι μια διαλλακτική στάση απέναντι στους αντιεξουσιαστές, θα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον, η οποία ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα τρομοκρατίας.
Ανάλογη είναι και η στρατηγική στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η πρώτη φάση περιλαμβάνει την ανάδειξη των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις. Σε περίπτωση συμφωνίας, τότε η κριτική θα επικεντρωθεί σε επιμέρους θέματα, αναδεικνύοντας την ασυνέπεια των συμφωνηθέντων με τις προεκλογικές εξαγγελίες.Αντίθετα σε περίπτωση διαφωνίας τα πράγματα για τους εμπνευστές του σχεδίου είναι πολύ πιο απλά.Αν μάλιστα σε όλα αυτά προστεθεί και ολίγη δόση …εκλογών και δημοψηφίσματος τότε σίγουρα έχει κανείς την επιτομή του αισθήματος ανασφάλειας καθώς περιλαμβάνει ταυτόχρονα: κοινωνική αναστάτωση και εγκληματικότητα,οικονομική αβεβαιότητα και πολιτική ρευστότητα.
Στην πραγματικότητα, ο σχεδιασμός αυτός δεν είναι καινούργιος στην Έλλαδα. Ανάλογες τακτικές έχουν ακολουθηθεί ήδη από τη δεκαετία του 60 από τα ισχυρά συγκροτήματα του Τύπου, που λειτουργούσαν την εποχή εκείνη.
Μάλιστα, δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός, ότι κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι μέσω διαφημιστικών συμφωνιών πακέτων, που προέρχονται κυρίως από επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικου τομέα, αλλά και επιχειρηματικών ομίλων που έχουν σχέσεις εκλεκτικής συγγένειας με τις επιχειρήσεις , μπορούν να συντηρήσουν οικονομικά την εκστρατεία για αρκετούς μήνες.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι πολιτικοί αναλυτές, που κάνουν λόγο για τις ομοιότητες της ελληνικής εκδοχής του «σχεδίου ανασφάλεια» με ανάλογα που εφαρμόστηκαν στις χώρες της Νότιας Αμερικής της δεκαετίας του 70. «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί, ότι οι δυο περιπτώσεις έχουν κοινά σημεία ως προς το αποτέλεσμα που παράγουν .αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι ο καμβας στον οποίο έχουν «υφανθεί» τα δυο σχέδια δεν παρουσιάζει αξιοσημείωτες ομοιότητες «, επισήμανε χαρακτηριστικά παλαίμαχος δημοσιογράφος.
Το μείζον ερώτημα είναι η αντίδραση της Κυβέρνησης. Πρόσφατα κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, στη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης παραδέχθηκε ότι «μπορούμε να έχουμε την Κυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε την εξουσία, την οποία θα πρέπει να την κατακτήσουμε…». Στην ίδια εκδήλωση μάλιστα είχε αναφέρει, ότι ο αγώνας για την εξουσία απαιτεί μια προσπάθεια η οποία είναι πολύχρονη και η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, των κρατικών προμηθειών και των δημοσίων έργων, καθώς και των ΜΜΕ. Στα πλαίσια αυτά μάλιστα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει θεσμική παράβαση που θα στοχεύει στον ευδιάκριτο διαχωρισμό των τριών δραστηριοτήτων, με μια προσαρμοσμένη εκδοχή του καραμανλικού νόμου του «βασικού μετόχου». Πληροφορίες μάλιστα φέρουν τουλάχιστον την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ να στηρίζει μια τέτοια πρωτοβουλία.Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σε ιδιωτικές συζητήσεις τονίζουν, ότι μια τέτοια πρωτοβουλία μπορεί να λειτουργήσει ως μια μορφή …αποκάλυψης, καθώς θα αναδείξει και τις γκρίζες ζώνες του κομματικού σκηνικού.
ΠΗΓΗ   http://www.paratiritis.gr/content/%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1
Advertisements

One thought on “Σχέδιο: Ανασφάλεια.

  1. Eίναι τόπος κοινός ότι οι συμβολισμοί παίζουν βαρύνοντα ρόλο στην πολιτική. Ας θυμηθούμε λοιπόν λόγια και πράξεις της νέας κυβέρνησης. Αν δεχτούμε ότι η αβεβαιότητα σκοτώνει την οικονομία, τότε αυτό που θα περίμενε κανείς από μια αριστερή κυβέρνηση που ορκίζεται στο όνομα των αδυνάτων είναι να εμπνεύσει σιγουριά, ώστε να αρχίσει ο επαναπατρισμός των χρημάτων στις τράπεζες και να λειτουργήσει επιτέλους η αγορά. Συνέβη μέχρι στιγμής ακριβώς το αντίθετο. Με κάθε της κίνηση επιτείνει την αβεβαιότητα φροντίζοντας μόνο να γίνεται σαφές ότι περιφρονεί τους κανόνες. Και αυτούς που διέπουν την οικονομία της ελεύθερης αγοράς και της Ευρωζώνης. Δηλώνει «αριστερή»… Κι ένα παιδί να ρωτήσεις ποιο είναι το κυρίως πρόβλημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, που αγκυλώνει μάλιστα κοινωνία και οικονομία, θα σου απαντήσει ότι είναι η πρωτοφανής βραδύτητα στη διεκπεραίωση των υποθέσεων. Ποια ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης; «Θα ανοίξω διάλογο με τους κουκουλοφόρους». Και ποια είναι η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του; Νομοσχέδιο με φωτογραφική διάταξη για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Η αριστερή ταυτότητα επιδεικνύεται…

    Η ελληνική παιδεία μαστίζεται από την πρωτοφανή παγκοσμίως πρακτική των φροντιστηρίων στη μέση εκπαίδευση, ενώ καταταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες από την καταχρηστική άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος των φοιτητοπατέρων. Επίσης, η κομματοκρατία και η συναλλαγή κατίσχυσαν στο σώμα των πανεπιστημιακών αντί της αξιοκρατίας. Ποια ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε ο νέος υπουργός Παιδείας; Η αριστεία δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά! Και ποια η δεύτερη; Καταργούνται οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά και επανέρχεται η κλήρωση… Και ποια είναι η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία τού εν λόγω υπουργού; Επαναφέρει με νόμο ό,τι καταταλαιπώρησε την ανώτατη παιδεία: άσυλο, (τη χαρά των καταστροφέων), φοιτητοπατέρες, αιώνιους φοιτητές, κατάργηση αξιολόγησης στη μέση εκπαίδευση κ.λπ. Σε επίπεδο συμβολισμών λοιπόν, η κυβέρνηση φωνάζει «είμαι αριστερή», καθώς φοβάται μάλλον διάσπαση σε περίπτωση συμβιβασμού. Είναι η μία εκδοχή. Υπάρχει και χειρότερη: ιδεοληπτικοί ερασιτέχνες πραγματοποιούν τα… όνειρά τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s