Βloomberg: Ο Σόιμπλε περιμένει πολιτικές εντάσεις με τους εταίρους της Γερμανίας στη συνάντηση της G7

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλεπεριμένει πολιτικές εντάσεις με τους εταίρους της Γερμανίας στη συνάντηση της G7 στη Δρέσδη στις 27-29 Μαϊου, για τις πολιτικές λιτότητας, αναφέρει το Bloomberg.

Η γερμανική πολιτική μειώσεων στους προϋπολογισμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη θα δεχτεί επιθέσεις στη συνάντηση, τόνισε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του. Η γερμανική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αντιπάλους «από τους υπέρμαχους των πολιτικών ζήτησης» στη Δρέσδη, σημείωσε, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, τη Γαλλία ή την Ιταλία.

Οι υπέρμαχοι της ζήτησης θα ξεκαθαρίσουν στη Δρέσδη ότι η μείωση των δημοσίων δαπανών οδηγεί σε χαμηλότερη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες, τόνισε ο υπουργός. Η θέση του Βερολίνου είναι ότι «τα ισχυρά δημόσια οικονομικά» ενισχύουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Τα ρίσκα για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, από την ελληνική κρίση αλλά και οι ανησυχίες για το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα ενδέχεται να δημιουργήσουν μια συμμαχία Γαλλίας, Ιταλίας και ΗΠΑ στη Δρέσδη. Και οι τρεις χώρες θεωρούν ότι η γερμανική στάση υπέρ της λιτότητας περιορίζει την ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Ο αμερικανός υπουργός οικονομικών Τζακ Λιου έχει ζητήσει από τη Γερμανία να ενισχύσει τις δημόσιες επενδύσεις για να τονώσει τις εισαγωγές της Ευρώπης και να πυροδοτήσει έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης που θα ωφελήσει και τις ΗΠΑ, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το υπέρογκο εμπορικό έλλειμμα.

Επίσης οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει μια γρήγορη επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας, σε μια ένδειξη ότι θεωρούν την αμετακίνητη θέση του Βερολίνου ότι η Αθήνα θα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του μνημονίου, ως ρίσκο. Ο Λιου δήλωσε την Παρασκευή ότι η αποτυχία επίτευξης μιας συμφωνίας άμεσα θα επιφέρει δυσκολίες στην Ελλάδα και αβεβαιότητες στην Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Ο Σόιμπλε από την άλλη παραμένει σταθερός ότι η γερμανική στάση για τους ισχυρούς προϋπολογισμούς είναι η σωστή πολιτική. «»Θα πρέπει να λειτουργήσει περαιτέρω η πειθώ στη Δρέσδη», δήλωσε.

ΠΗΓΗ   http://www.thetoc.gr/politiki/article/bloomberg-polemo-stous-g7-gia-tin-ellada-anamenei-o-soimple

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s