Δικαστήριο ΕΕ: Οι γερμανοί επενδυτές που συμμετείχαν στο PSI του 2012 μπορούν να αιτηθούν αποζημίωση…

Δίνει το δικαίωμα στους επενδυτές να κινηθούν κατά της ελληνικής κυβέρνησης
Απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δίνει το δικαίωμα στους γερμανούς επενδυτές, που συμμετείχαν στο PSI των ελληνικών ομολόγων το 2012, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της ελληνικής κυβέρνησης και να κάνουν αίτηση αποζημίωσης.
Ειδικότερα, γερμανικά δικαστήρια ρώτησαν το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, κατά πόσο οι κατηγορίες των γερμανών επενδυτών υπέπιπταν στην κατηγορία των «αστικών ή εμπορικών ζητημάτων», που επιτρέπουν στους μηνυτές να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά μιας κυβέρνησης.
Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων γνωμοδότησε θετικά, ανοίγοντας τον δρόμο για τις διεκδικήσεις των γερμανών επενδυτών, χωρίς, ωστόσο, να γνωμοδοτήσει για το αν η επιδίκαση των αποζημιώσεων είναι αναπόφευκτη.
Αναλυτικότερα, αναφέρεται πως «το δικαστήριο αναφέρει ότι το ζήτημα των ομολόγων δεν προϋποθέτει κατ ‘ανάγκη την άσκηση των ειδικών αρμοδιοτήτων που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των κανόνων του κοινού δικαίου που εφαρμόζονται στις σχέσεις μεταξύ των ατόμων».
Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2012 οι επενδυτές των ελληνικών ομολόγων είδαν την αξία αυτών να μειώνεται κατά 53,5%, με έναν αριθμό αυτών να μην αποδέχεται το κούρεμα και να προσφεύγει στη γερμανική δικαιοσύνη.
ΠΗΓΗ   http://bankingnews.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s