Οι διαρθρωτικες Μπομπολιακες αλλαγες και αλλες ιστοριες για αγριους νο. 1965!

Βρε 5-6 νοματαιοι να ‘ναι καλα  και ολοι οι αλλοι να πληρωνουν  ΕΝΦΙΑ (κι ο,τι αλλο τους φορτωσει η «κυβερνηση»…)

Αναλυτικα οι διαρθρωτικες ειδησεις.

Τροπολογία-ρουσφέτι στους βαρόνους των ΜΜΕ

Η φωτογραφική τροπολογία, σε νομοσχέδιο για ογκολογικό νοσοκομείο, ευνοεί υπερχρεωμένους μεγαλοεργολάβους των ΜΜΕ αφού τους δίνει τη δυνατότητα συγχώνευσης ενώ κάνει και εξυπηρετήσεις και για το αγγελιόσημο.

Παρασκευή βράδυ 1ης Αυγούστου «πέρασε» στη Βουλή 22σέλιδη τροπολογία για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με θέμα (του νομοσχεδίου, όχι της τροπολογίας) το εξής: «Κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Αγιοι Ανάργυροι» και του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Σύλλογος Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Αγιοι Ανάργυροι»».

Στην τροπολογία, την οποία υπογράφουν τέσσερις υπουργοί (Γκ. Χαρδούβελης, Μ. Βορίδης, Γ. Βρούτσης και Δ. Σταμάτης),η κυβέρνηση προωθεί τροποποιήσεις για το διαφημιστικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς στα ΜΜΕ, κυρίως όσον αφορά τις συγχωνεύσεις.

Την ώρα που δύο σημαντικοί και καταχρεωμένοι εκδοτικοί όμιλοι, ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη και ο «Πήγασος» του Γιώργου Μπόμπολα, βρίσκονται σε συζητήσεις για συγχώνευση έρχεται όλως τυχαίως η κυβέρνηση και καταθέτει μια τροπολογία με την οποία επιτρέπονται «κατ’ εξαίρεση συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων ηλεκτρονικών μέσων», καταργώντας τον νόμο του 2007 που απαγόρευε «κάθε σύμπραξη μεταξύ επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης».

Αυτές οι συμπράξεις, σύμφωνα με την επίμαχη παράγραφο, «συμβάλλουν στη μείωση του κόστους λειτουργίας των συμπραττουσών επιχειρήσεων και στην πραγματοποίηση οικονομιών κλίμακας, ιδίως μέσω τής από κοινού αξιοποίησης οικονομικών πόρων, τεχνολογικών μέσων, μέσων παραγωγής και τεχνολογικού εξοπλισμού ή σχετικά με τη διαχείριση, παραγωγή, εκμετάλλευση ή διανομή προγραμμάτων ή περιεχομένου, τη συλλογή, διανομή και πρακτόρευση υλικού επικαιρότητας ή για την πρακτόρευση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου για περισσότερα του ενός Μέσα εφόσον δεν έχουν αντικείμενο ή αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Επίσης, αλλάζει και ο νόμος για την είσπραξη του αγγελιόσημου με τις διαφοροποιήσεις που πραγματοποιούνται με το άρθρο 1 της τροπολογίας και την «Απευθείας Τιμολόγηση Διαφημιζόμενων». Η χρέωση του αγγελιόσημου (μια επιβάρυνση 20% επί της διαφημιστικής δαπάνης, που βάρυνε την επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι τον καταναλωτή) θα γίνεται πλέον επί του τιμολογίου που θα κόβει το κάθε ΜΜΕ στον διαφημιζόμενο και όχι επί του τιμοκαταλόγου χρέωσης διαφημιστικού χρόνου.

Πηγη http://www.efsyn.gr/?p=222552μπομπολας ΠΑΝΤΟΥ

Καμία πιθανότητα να μειωθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, δεν δίνουν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει συζήτηση για ελάφρυνση του φόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στην κυβέρνηση αποκλείουν να υπάρξει μείωση του φόρου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των διορθώσεων στα λάθη που έχουν εντοπιστεί στο Ε9, αλλά και του υπολογισμού της μείωσης των εσόδων που θα φέρει ο φόρος, εξαιτίας των μειώσεων και τον απαλλαγών που θα εφαρμοστούν.

Όπως εξηγούν αρμόδιοι παράγοντες, το ύψος των βεβαιωμένων εσόδων δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος εάν εφαρμοστεί μια οριζόντια μείωση, στο τέλος τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ να είναι χαμηλότερα του στόχου.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία οριστική απόφαση για μείωση του φόρου πριν από το τέλος του 2014, κάνοντας έτσι αδύνατο η μείωση να εφαρμοστεί στον φόρο που «τρέχει» φέτος.
Πηγή: http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=2078886


funny pic1

Αφορολόγητο mall της BlackRock στην «χρεοκοπημένη» Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι η BlackRock σε πρόσφατη έκθεσή της προειδοποιούσε ότι η Ελλάδα τελεί υπό τον κίνδυνο της χρεοκοπίας εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας, η θυγατρική της, Artume S.A. ασκεί πιέσεις για να την επιτάχυνση των διαδικασιών ανέγερσης εμπορικού κέντρου 55 στρεμμάτων στην Ακαδημία Πλάτωνος και μάλιστα χωρίς να πληρώσει τους φόρους που της αναλογούν! Πρόκειται για κλασική περίπτωση Οικονομικών Δολοφόνων: την ώρα που χρεοκοπούν την χώρα, αρπάζουν σχεδόν δωρεάν και με χαριστικές πράξεις ότι έχει απομείνει.
Ειδικότερα, η Artume S.A. επιδιώκει την ανάπλαση του πρώην εργοστασίου Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, στην συμβολή των οδών Λένορμαν και Κηφισού, και να το μετατρέψει σε εμπορικό κέντρο υπό την ονομασία «Academy Gardens». Στο πλαίσιο της «ανάπλασης» έχει δεσμευτεί σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών να βάψει δυο σχολεία, να γκρεμίσει μια μάντρα για να χαράξει δρόμο προς το εμπορικό κέντρο και να ανακαινίσει μια παιδική χαρά.

Παρά την αντίθετη γνωμοδότησή του, το Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει η Επιτροπή Κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή κρίνοντας ότι το έργο βρίσκεται εκτός επιρροής του αρχαιολογικού χώρου, ενώ από την απόφαση προκύπτει και ότι το έργο υλοποιείται πάνω σε κεντρικούς άξονες, γεγονός που θα συμβάλει στην προστασία από «ηχητική όχληση» στην ευρύτερη περιοχή.

Είχε προηγηθεί βέβαια, τον Φεβρουάριο αλλαγή των χρήσεων γης στην περιοχή από Βιοτεχνικό Πάρκο σε ζώνη ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Νωρίτερα, η εταιρεία είχε αποστείλει προσωπική επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επιδιώκοντας ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως η αλλαγή χρήσης γης. Αντίστοιχα με Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφηκε τον Ιανουάριο, εξαιρείται φωτογραφικά οικοδομικό τετράγωνο στο οικόπεδο που έχει αγοράσει η Artume S.A. από τους περιορισμούς δόμησης που υπήρχαν, λόγω γειτνίασης με τον αρχαιολογικό χώρο.

Παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή της Επιτροπής Κατοίκων, εγκρίνοντας έτσι την μείωση του συντελεστή δόμησης που όριζε το Προεδρικό Διάταγμα, σημείωσε, όμως, ότι από το συμπληρωματικό ΠΔ «πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού ΥΠΕΚΑ, Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων και Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων που προτείνουν Σ.Δ. 2,1 και ύψος 15 μ.» Τέλος, δίνει την εντολή «έως την ολοκλήρωση δε της διαδικασίας αυτής δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε δόμηση στα παραπάνω ακίνητα και η έκδοση σχετικών οικοδομικών αδειών».

Όμως το Υπουργείο Περιβάλλοντος επιδιώκει να επισπεύσει αυτές τις διαδικασίες ώστε να έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την Καθημερινή στις αρχές Αυγούστου, καθώς, όπως αναφέρει το Capital επικαλούμενο πηγές του Υπουργείου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι η Artume S.A. δεν έχει πληρώσει τον Ειδικό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2009 – ποσό που ανέρχεται σε 5,4 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών την εξαίρεση από την καταβολή του φόρου.

Πηγη http://tvxs.gr/news/ellada/i-blackrock-piezei-gia-emporiko-kentro-stin-%C2%ABpros-xreokopia%C2%BB-ellada

akadimia

Καλοκαιρινά δωράκια στον Κόκκαλη.

Πληροφορία 1η: Στο «μίνι εξοπλιστικό» (2 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα σε συνθήκες κρίσης των τελευταίων ετών – συνήθως τα προηγούμενα χρόνια, ετησίως ήταν 300- 400 εκατομμύρια) δίνεται με απευθείας ανάθεση στον Κόκκαλη (Ιντρακόμ) έργο 20 εκ ευρώ για το τηλεπικοινωνιακό σύστημα του Πολεμικού Ναυτικού «Αιγαίας»
Πληροφορία 2η: Ενώ τα μπάνια του λαού είναι σε φουλ εξέλιξη, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι μόνο ένας επενδυτής εκδήλωσε ενδιαφέρον για το ιπποδρομιακό στοίχημα και αυτός είναι ο κ. Κόκκαλης με την Intralot. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι και μάλιστα μεγάλα ονόματα του χώρου τελικά μόνο ο Σωκράτης έμεινε και είναι έτοιμος να μπει καβάλα στο άλογο για τα επόμενα 20 χρόνια. Ωστόσο υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο που θέτει εν αμφιβόλω τον διαγωνισμό και δημιουργεί πολλές γκρίζες ζώνες. Ειδικά μάλιστα τώρα που ξηλώθηκε η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και οι καινούργιοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την καυτή πατάτα.
Η εταιρεία του κ. Κόκκαλη συνεργαζόταν με τον ΟΔΙΕ και ο Οργανισμός χρωστά στον επιχειρηματία περι τα 25 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ο Κόκκαλης είχε προχωρήσει και σε διαδικασία πλειστηριασμού του ακινήτου στο Μαρκόπουλο. Δηλαδή ο μοναδικός υποψήφιος για το στοίχημα, έχει λαμβάνει 25 εκατ., έχει έρθει σε αντιπαράθεση ζητώντας να βγει στο σφυρί το Κέντρο στο Μαρκόπουλο και τώρα δίνει πιθανότατα κάτω από 40 εκατ. για τα 20 χρόνια αποκλειστικής εκμετάλλευσης του στοιχήματος. Απίστευτα πράγματα που μόνον ο Σωκράτης ο φιλόσοφος ξέρει να φτιάχνει.
Την ίδια στιγμή ένας ισχυρός παίκτης, η γαλλική PMU, κολοσσός στους ιπποδρόμους, αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό παρ’ ότι ήθελε διακαώς να μπει στην Ελλάδα πιθανότατα για ιδιοτελείς σκοπούς. Λένε ότι οι Γάλλοι ήθελαν να έχουν το στοίχημα με ιπποδρομίες του εξωτερικού και ουσιαστικά να μη γίνονται αγώνες εδώ στην Ελλάδα. Οι Γάλλοι αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για το υπέρογκο ετήσιο ενοίκιο για τις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο. Αρχικά ζητούσαν 5,5 εκατ. ευρώ και τελικά έπεσαν στα 2,5 εκατ. ευρώ. Όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν ότι η υπόθεση είναι στημένη για να πάρει το διαγωνισμό ο Κόκκαλης στον οποίον χρωστούσαν τα λεφτά οι υπεύθυνοι του ΟΔΙΕ. Οι Γάλλοι ζητούσαν μίσθωμα συνδεδεμένο με τα έσοδα από το ιπποδρομιακό στοίχημα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά την τελευταία στοιχεία κατατέθηκε μια ακόμη προσφορά η οποία δεν έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ. Η επενδυτική εταιρία Global Family Partners έδινε το παρόν με δεσμευτική προσφορά στην διεκδίκηση της διαχείρισης του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος.
Η GFP αναφέρεται στην ανακοίνωση πως απέστειλε επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ «προκειμένου να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της αδείας, με την υποστήριξη των επενδυτών της».
Ο επικεφαλής της Nikolaj Albinus δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποβάλουμε το ενδιαφέρον μας για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Πιστεύουμε πως η πρότασή μας αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική προσφορά από τους επενδυτές μας, η οποία δημιουργεί υψηλότατη αξία για τους Έλληνες φορολογούμενους».
Η πρόταση κρίθηκε μάλλον εκπρόθεσμη και δεν έγινε αποδεκτή με την εταιρεία να λέει ότι θα προσφύγει στην Κομισιόν. Λεπτομέρεια: Στο σχήμα που κατέθεσε την προσφορά υπάρχει ένα πολύ γνωστό όνομα. Είναι ο γιος του Κοκού, ο Παύλος. Κι άλλα περίεργα πράγματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα του ΟΔΙΕ, του οργανισμού που διοργανώνει σήμερα τις ιπποδρομίες, από στοιχηματισμό το 2011 ήταν κοντά στα 124 εκατ. ευρώ, το 2012 υποχώρησαν στα 84 εκατ., το 2013 περιορίστηκαν περαιτέρω στα 65 εκατ. ευρώ και φέτος προβλέπεται πως δεν θα ξεπεράσουν τα 55 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον ίδιο οργανισμό ο οποίος μέχρι προ διετίας μοίραζε στους διάφορους φορείς το 93% των συγκεκριμένων εσόδων. Έτσι, για παράδειγμα, το 2012 στον ΟΔΙΕ έμειναν μόλις 6 εκατ. ευρώ από τα συνολικά έσοδα του ιπποδρομιακού στοιχήματος, όταν μόνο τα έξοδα προσωπικού ήταν περί τα 10 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΔΙΕ έχει συσσωρεύσει ζημίες περί τα 200.000.000 ευρώ και υπάρχει συμφωνία με την Κομισιόν η οποία επιβάλλει την έναρξη διαδικασίας εκκαθάρισης το αργότερο στις 30 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί επίσης ότι υπάρχει η έντονη διαμαρτυρία 2.500 εργαζόμενων στον Ιππόδρομο που μιλούν για συνειδητή απαξίωση των αγώνων προκειμένου ο επενδυτής να τα πάρει όλα τζάμπα. Επίσης, να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο δεν είναι μόνο για τα άλογα αλλά έχουν και ενδιαφέρον real estate καθώς υπάρχουν χρήσεις γης για ξενοδοχεία, εμπορικά κ.λπ. Αραγε ο επενδυτής που θα μισθώσει και το χώρο θα εκμεταλλευτεί και το εκπληκτικό αυτό φιλέτο;
Τι θα κάνει το ΤΑΙΠΕΔ και τι θα κάνει και η κυβέρνηση στην παρούσα φάση; Θα στρώσει το κόκκινο χαλί στον Σωκράτη ή θα ακυρώσει τον διαγωνισμό; Ερχεται θύελλα, λένε οι γνωρίζοντες. Διότι όπως όλοι ξέρουν… στους στάβλους των αλόγων βρομάει πολύ.

Πηγη http://www.antinews.gr/OIKONOMIA/kalokairina-dorakia-ston-kokkali/

kokkalisfuck the Lannisterstribes_2

Σχολιάστε